Turku Open 2013 pelattiin 26-28.7. Kupittaan jäähallissa. Loimaalta mukana oli Mika Matarmaa kipparoima joukkue. Turnauksesta on vuosien mittaan muodostunut tasoltaan korkea hyvien jääolosuhteiden vuoksi. Tänäkin vuonna joukkueita oli 26 ja mukana oli useita mestaruussarjatason joukkueita, mukana mm. Aku Kausteen maajoukkue. Joukkueet oli jaettu sekä Schenkel- että lohkokaavioon, niin että kaikki saisi mahdollisimman omatasoisia vastuksia.

Loimaan joukkue pelasi Lohkossa C, joka oli erittäin tasainen. Lohkovoittaja ansaitsi suoraan välieräpaikan. Kolme joukkuetta sai saldoksi 2 voittoa ja yhden tappion. Loimaalaiset kuitenkin olivat T-heittokisassa turnaksen paras, jolla irtosi lohkon voitto ja paikka suoraan mitalipeleihin. Ensimmäisestä pelistä alkaen loimaalaiset pelasivat tasokasta peliä, jossa Pöyryn joukkueelle ei annettu mitään mahdollisuutta pelata voitosta, lukemat 9-1. Seuraavat kaksi peliä olivatkin erittäin tasaisia kulminoituen ohuisiin osumiin suojiin ratkaisuhetkillä, joten ratkaisu molemmeissa peleissä venyi viimeiseen kiveen. Ensin kaatui J. Uusipaavalmiemen joukkue 5-4, kun taas Perkiön joukkueelle kärsittiin pisteen tappio viimeisen suojaheiton lipsahdettua liian pitkälle.

Välierässä loimaalaiset kohtasivat Oona Kausteen joukkueen, johon lähdettiin selvästi altavastaajina. Pelitaktiikka oli ennakkoluulottoman hyökkäävä, joka tuotti neljännen pään jälkeen loimaalaisille uskomattomat 8-2 johtolukemat. Mutta kokenut joukkue kuittasi heti viidennessä päässä 3 pistettä kiinni. Tuoden lopuista päistä erittäin kutkuttavia, sillä kiviä pesässä oli aina paljon. Viimeisen pään jälkeen loimaalaisten johto oli jo kutistunut tasapeliksi. jatkopäätä ei pelattu vaan voitto ratkaistiin kahdella t-heitolla. Ensin O.Kausteen joukkue heitti kaksi etu siniselle, joka toi loimaalaisille hyvät mahdollisuudet heittää paremmaksi, mutta ensimmäinen heitto jäi aavistuksen auki kokonaan pesästä, joten ratkaisu jäi viimeiseen kiveen, se onnistui punaiselle ja historiallinen turnauksen finaali paikka oli loimaalaisten.

Finaalissa vastaan asettui A.Kausteen Suomen edustusjoukkue. Loimaalaisten ehkä tärkein tavoite pelissä oli tuoda sellaista vastusta, jotta yleisöllä olisi jotain jännitettävää, sillä olihan kyseessä turnauksen Finaali ja panoksena rahapalkinnot. Ennen peliä Mika lupasi palkita joukkueensa, jos pelin ratkaisuun tarvitaan kahdeksan päätä. Siinä joukkueemme Pertti Pihtilä, Jouko Pihtilä ja Jarmo Lintukangas ansaitsi varmasti lupauksen, sillä vasta Aku Kausteen viimeinen hieno poisto ratkaisi pelin niin, että ei tarvittu jatkopäätä. Lukemat taululle 4-6 ja Loimaalle turnauksen hopeaa hienoilla taistelupeleillä.