Historian havinaa ja kivien kolinaa

Curling Club Loimaa ry:n perustava kokous pidettiin Loimaan Kirjapainon tiloissa 8.10.1998. Tilaisuuteen osallistui 12 henkilöä. Patentti- ja rekisterihallituksen yhtiörekisteriin seura merkittiin 4.11.1998. Suomen Curlingliiton hallitus hyväksyi 18.11.1998 Curling Club Loimaa ry:n liiton 16. jäsenseuraksi.

Toiminta lähti käyntiin ennakkoluulottomasti. Se huomattiin myös Suomen Curlingliitossa. Curling –lehden 2/1999 pääkirjoituksessa todettiin mm. ”Kuluneen kauden aikana tuli Suomen Curlingliittoon lupaavasti useita yhteydenottoja eri paikkakunnilta. Näkyvin ja aktiivisin on ollut Loimaa, missä melkein talkoovoimin rakennettiin syksyllä jäähalli, jossa on jo ehditty pelata jokunen turnauskin!” Liiton puheenjohtaja revitti vielä toisaalla lehdessä; ”Tulevalla kaudella Loimaa voisikin sitten järjestää jo kansallisen curlingturnauksen, miten olisi esim. SM-Cup?”

Ei muuta tarvittu. Yli-innostunut porukka pisti hakemuksen sisään. Tietoa ja taitoa puuttui, ”pelättiin pahinta”. SM-Cup 2000 järjestelyvastuu kaatui lopulta loimaalaisten niskaan. Pieni hätä tuli kuitenkin käteen. Ehdimmekö oppimaan jäänteon, organisoimaan ja vastaamaan kisajärjestelyistä jo heti helmikuun lopulla? Tulihan Loimaalle tuolloin 6 nais- ja 16 miesjoukkuetta. Suunnattoman suurta järjestelyapua saimme liiton edustajilta ja erityisesti edellisen vuoden SM-Cupin järjestäjiltä Joensuusta.

SM-Cupista selviytyminen kirvoitti nopeasti uusiin haasteisiin. Päätettiin järjestää maailman ensimmäinen Loimaan Country Curling. Turnaus olisi curlingkauden avaus elo-, syyskuun vaihteessa.Pelikausihan päätetään perinteisesti Hyvinkäällä Finnish Bonsbielissä. Ensimmäinen Country Curling toteutui heti syksyllä 2000. Joukkueita oli kymmenen. Myöhempinä vuosina turnauksesta on kehittynyt kansainvälinen ja osallistuvien joukkueiden määrä on ollut 30.

Ensimmäinen puulaakisarja toteutettiin helmikuussa 1999. Joensuulaisten ja hyvinkääläisten avustuksella järjestettiin vuoden 1999 syksyllä virallinen Curling-peruskurssi.

Curling Club Loimaan pelaajat ovat vuosien aikana hakeneet pelikokemusta niin kotimaisista kuin ulkomaisista sarjoita ja turnauksista. Marraskuussa 2003 seuran pelaajia osallistui Kanadassa Vancouverin alueella 21 peliin kahden viikon aikana. Rankka turnee kasvoi korkoa ja loimaalaiset kirkastivat vuoden 2003 seniorien pronssimitalit vuonna 2004 kultaisiksi. Eri joukkueet ja yksittäiset pelaajat ovat kilpailleet vuosien mittaan mm. Virossa, Latviassa, Tanskassa ja Unkarissa. Seurasta on kasvanut myös edustustason pelaajia.

Loimaalaiset ovat osallistuneet vuodesta 1999 alkaen Suomen Curlingliiton sarjoihin I-divisioonaan ja II-divisioonaan. Useita loimaalaisjoukkuita on ollut mukana myös Länsi-Suomen liigassa. Liiga perustettiin Loimaalla 5.11.2006. Loimaalaisten lisäksi perustamiskokouksessa oli mukana edustajat Auranmaalta ja Huittisista. Ensimmäisenä vuotena joukkueita oli 7 mestaruussarjassa ja 8 divisioonassa.

Uusi aluevaltaus tapahtui vuonna 2008, kun ns. Huru-ukkojen keskiviikkokerhosta on kummunnut kiinteä veteraaniurheilijajoukko. Vakiopelaajia on yli 20 ja joukkueita on syntynyt turnauksiin, puulaaki- ja Länsi-Suomen liigaan.

Vuoden 2009 lopulla harjoittelu- ja kilpailuolosuhteisiin saatiin vielä tuntuva parannus, kun viisirataisen jäähallin kupeeseen rakennettiin erillinen ja laadukas yksiratainen kaarihalli.