Puulaaki 2017

Lopputulokset

1. HuruUkot

2. JEPET

3. Napaketut ja LähiTapiola Areena

5. Vesamot

6. VAREs

7. PiisamiBlues

8. T-Linja

9. Pasistit

10. LSC

Ilmoittautuneet joukkueet

Team 1: Pasistit: Heikki Ala-Nissilä, Pasi Sillanpää, Pasi Kivilä, Pasi Koivu, Matti Mäkilä

Team 2: T-Linja: Jorma Rinne, Jaakko Rinne, Timo Moisio, Eeva Aaltonen, Klaus Aaltonen, Reijo Raitanen

Team 3: LSC:  Ritva Enroth, Seija Alanen, Heidi Kangasmäki, Päivi Viitanen, Mauno Saren

Team 4: Napaketut: Timo Matarmaa, Rami Matarmaa, Sami Matarmaa, Ari Karilainen

Team 5: LähiTapiola Areena: Jarmo Sillanpää, Risto Varjamo, Martti Salonen, Marko Koivisto

Team 6: Vesamot: Timo Vesamo, Asko Vesamo, Eero Syrjälä, Simo Tapani, Johanna Vesamo, Heikki Rauvala, Jari Kurka

Team 7: VARE -Team: Eino Merta, Antti Kärkkäinen, Väinö Karjala, Rauno Mäkelä, Pentti Alanen, Jouko Pihtilä 

Team 8: PiisamiBlues: Mika Matarmaa, Timo Niemi, Simo Perho, Juha Jalonen 

Team 9: Huru-Ukot: Heikki Enberg, Arto Laakso, Hannu Ruotsi, Ilmo Vesterinen, Raimo Sikiö 

Team 10: JEPET: Pertti Pihtilä, Pekka Järvenpää, Eero Pihtilä, Jarkko Leinonen, Eki Mäkeläinen 

Mestarit 2017: HuruUkot (joukkueessa pelasi: Hannu Ruotsi, Arto Laakso, Heikki Enberg, Ilmo Vesterinen ja Raimo Sikiö (puuttuu kuvasta))

Pelisysteeminä käytetään Schenkel- lainausta, jossa haetaan vastukseksi koko ajan mahdollisimman samantasoista joukkuetta. Kaikki joukkueet pelaa samassa lohkossa. Puulaakin voittaa se joukkue, jolla on eniten voittoja (sarjapisteitä) kuuden pelatun pelin jälkeen. 

Pelit pelataan kuuden pään peleinä ja peli voi päättyä myös tasan. Voitosta saa kaksi pistettä ja tasapelistä yhden sarjapisteen.
Ensimmäisessä turnauksessa vastustaja määräytyy joukkuekoodin mukaan. Toisen pelin vastustaja määräytyy voiton tai tappion mukaan määrätyllä radalla. Niin, että voittajat ja häviäjät pelaavat vastakkain. Jos ensimmäinen peli päättyy tasan, voittajajoukkueen paikan ottaa se joukkue, kumpi teki kyseisessä pelissä viimeisen pisteen.
Seuraaviin turnauksiin joukkueet sijoitetaan paremmuusjärjestykseen niin, että radalla yksi kohtaa pelivuorossa olevista kaksi parasta joukkuetta jne, kuitenkin niin, että jo kertaalleen kohdanneet joukkueet eivät kohtaa uudelleen tässä vaiheessa. Niillä joukkueilla, joilla on vähemmän  pelejä pelattuna, heidän paremmuus muihin lasketaan suhteutettuna pelien määrään.
Toisessa turnauksessa joukkueet 9 ja 10 on sijoitettu rankingin mukaan puoliväliin sarjataulukkoa. Turnauksen toinen peli määräytyy voiton ja tappion mukaan tietyillä radoilla. 
Neljännessä ja ratkaisevassa turnauksessa on jo joukkueet 1 ja 2 pelanneet kaikki pelinsä ja he jännittävät mihin sijoitukseen heidän aikaisemmin pelatut pelit oikeuttaa.
Sarjataulukossa tasapisteissä olevien joukkueiden paremmuuden määrää voitettujen päiden määrä. Lopputuloksissa keskinäiset pelit kuitenkin nouseen määräävään rooliin ennen voitettujen päiden lukua.