SM -sarjakausi 2016-2017 käynnistyi sarjakarsinnoilla Oulunkylän curlinghallissa 28.-30.10.2016. Loimaan edustusjoukkue oli mukana mestaruussarjakarsinnoissa viimevuotisen menestyksen perusteella. Mestaruussarjaan oli jaossa kaksi paikkaa. Ensimmäinen sarjapaikka jaettiin neljän joukkueen kesken, jossa oli mukana kaksi mestisjoukkuetta ja kaksi parasta ykkösdivarista. Tämän karsinnan voitti Timo Kausteen joukkue, jossa mukana mm. Harjavallan pelaajia. Loimaa oli toisessa karsinnoissa mukana, jossa oli ykköskarsinnoista pudonneet ja kaksi seuraavaa joukkuetta. Tämä viiden joukkeen karsinta pelattiin yksinkertaisena karsintasarjana. Karsintasarja päättyi kolmen joukkueen ollessa tasapisteissä 3 voittoa ja yksi tappio. Nämä joukkueet olivat Saarelaisen, Tahvanaisen ja Loimaan joukkueet. Sarjapaikka jouduttiin ratkaisemaan tiebreak otteluilla. Näistä joukkueista Tahvainen sai suoran finaalipaikan ja Loimaa joutui kukistamaan ensin Saarelaisen joukkueen päästäkseen finaaliin. Loimaan Mika Matarmaan kipparoima joukkue pelasi vakuuttavasti karsintafinaaliin, mutta Joensuulaisjoukkue pelasi finaalissa huikealla onnistumisprosentilla ja eteni näin mestaruussarjaan. Historiallinen mestaruussarjapaikka oli loimaalaisille todella lähellä jo karsintasarjassa, jossa ainut tappio tuli jatkopäässä juuri tälle joensuulaijoukkueelle.

Loimaa jatkaa ykkösdivarissa tällä kaudella. Karsinnoista jäi kuitenkin hyvä saldo sarjapeleiksi, kolme voittoa ilman tappiota ja johtaa näin ykkösdivaria. Loimaan joukkueessa pelaa Pertti Pihtilä, Jorma Rinne, Mika Matarmaa skip. ja Lohjalta Leif Helander, Antti Sadeharju, Mika Kortelaita ja Tom Stenman. Sarja jatkuu Lohjan turnauksella 18.-20.11.2016 Onnea peleihin!